iPhone akkumulátor csere

Az elérhető legjobb minőségű alkatrészek a kompromisszummentes javítás érdekében.

iPhone 6, 6 Plus szerviz

Legfontosabb tudnivaló a javítással kapcsolatban

Az akkucserénél ahogy a kijelzőcserénél is az alkatrészbeszerzés a legfontosabb. Rengeteg gyártó rosszabbnál rosszabb akkumulátorai vannak a piacon. A mi feladatunk az hogy a piacon az aktuálisan legjobb minőségű alkatrészeket vásároljuk meg és építsük be, hogy megkíméljük ügyfeleinket bosszúságtól, ehhez megvan a kellő tapasztalatunk és kapcsolati rendszerünk is.

A javítás 30 percen belül történik (szervizterheltségtől függően), nálunk nem kell időpontot foglalni!

A legtöbb akkumulátor készleten van nálunk, nem kell napokig várni!

6 hónap szervizgarancia az alkatrészre rendeltetésszerű használat esetén.

Miről szól ez az oldal?

A kérdésre kattintva egyből a kívánt részhez ugorhatsz.

Mikor cseréltessünk egy akkumulátort?

A leggyakoribb javításaink közé tartozik ez a szerviz, általában 2 év után kezd nagyobb mennyiségben megjelenni nálunk egy típus ezzel a hibával, és 4-5 éves korukig sűrűn jelenik meg szervizünkben.

Élettartamát tekintve egy akkumulátor 2 évre van tervezve, az újabb operációs rendszerek a beállítások-akkumulátor-akku állapota menüben hozzávetőlegesen jelzik is az akku aktuális kapacitását. Általában azt mondhatjuk, hogy 80% körül kezdi érezni a felhasználó hogy valami nincs rendben a készülékkel, ilyenkor megoldást jelenthet az akkumulátor csere.

Ezen kívül a leggyakoribb hibák amik akkumulátor problémára utalhatnak:

 • A telefon hidegben kikapcsolgat, a téli időszakban jelentősen megemelkedik ezen javításaink száma.
 • Az akkumulátor felpúposodik és elkezdi kinyomni a kijelzőt (azonnali csere javasolt, tönkreteheti a telefont).
 • Váratlan kikapcsolgatások bizonyos akkuszázalékoknál, alkalmazásindításnál, nagyobb terhelésnél.
 • A telefont nem lehet tölteni, esetleg csak töltőről üzemel (ez sajnos komolyabb problémát is jelenthet ami csak a készülék  komolyabb tesztelése után derülhet ki).

Miért nem mindegy egy iPhone akkumulátor minősége?

Az Apple pár éve gyakorlatilag el akarja lehetetleníteni a garancián túli szervizeket és természetesen az alkatrészgyártókat is ezért állandóan szoftveres ellenőrzéseket épít a telefonokba. Ez nem csak az akkumulátorokra érvényes, hanem például kijelzőkre, vagy egyéb modulokra is.

A piacot elárasztják az olcsó borzalmas minőségű és összetevőjű akkumulátorok, amiből gyakorlatilag minden fontos komponenst kispóroltak. Ezekből van a legtöbb, a magyar nagykerek nagyrészt ezeket árulják, mert erre van igény a legtöbb szervizben, mióta az iPhone szervizek gombamód szaporodnak, múlt, tapasztalat és referencia híján az árversennyel képesek életben maradni ezért egyértelműen a legolcsóbb akkumulátorokat vásárolják.

Ezeket az utángyártott (robbanó) töltőkhöz tudnánk elsősorban hasonlítani, az elv ugyanaz: spóroljunk ki minden védelmi és töltésszabályzó elektronikát, és reméljük hogy nem robban fel töltés közben. Az akku ugyan nem robban a töltőkkel ellentétben csak ég és füstöl ha kiszúrják, felpúposodik amivel szétnyomja a telefont (komoly károkat okozva ezzel benne), illetve tönkreteheti az alaplapot is.

Ezeket a pár ezer forintos akkukat nagyon nem ajánljuk, és nem is használjuk őket.

A piacon lévő különböző minőségű akkumulátorok

Kínai filléres

(1-2 ezer ft-os nagykerárú) utángyártott (rengeteg változat, most az egyszerűség kedvéért kínai noname gyártóknak nevezzük őket, a noname ne vezessen félre senkit, ez nem azt jelenti hogy keveset gyártanak, milliós gyártásszámokat produkálnak a szemétből havi szinten, majd egyszerűen bezárnak arrébb költöznek és más néven újrakezdik a gyártást elkerülve ezzel minden felelősséget), bármilyen csomagolásban és feliratokkal megjelenhetnek sajnos megtévesztve ezzel a felkészületlen vagy spórolni kívánó szervizeket.

Felújított akkumulátorok

(volt olyan időszak amikor gyakorlatilag csak ezek között voltak használhatók, az összes közül ami a piacon volt (hála istennek ez az idő már elmúlt és létezik ennél jobb megoldás) van és volt ezeknek rengeteg verziója, cellacserélt, flexkábelcserélt, szoftveresen nullázott, egyszerűen csak újracsomagolt stb stb, kész agyrém visszagondolni is ezekre.

Minőségi utángyártott akkumulátorok

A harmadik és egyben a legjobb változat a komolyabb gyártók által készített új akkuk akik állandóan követik az Apple szoftveres ellenőrzéseit és lépést tartanak ezekkel, komoly minőségellenőrzésük és múltjuk van akkumulátor gyártásban és nem engedhetik meg maguknak hogy vásárárlói tábort veszítsenek ezért mindent elkövetnek a minőségbiztosításért. Sajnos mint a legtöbb dologgal kapcsolatban ami működik, ezeket is hamisítják.

Új gyári akkumulátorok

(az új típusoknál érhetők el korlátozott számban és ideig, sajnos az Apple ezek használatát is korlátozza az utóbbi időben a telefonba épített ellenőrzési és ellehetetlenítési stratégiájukkal, amiről már írtunk feljebb.

Mire kell figyelni egy akkumulátor csere esetén?

Mivel külsőre nem lehet megkülönböztetni a jó és a rossz akkumulátort egy laikusnak, még a tapasztalt szervizeseknek is sokáig kell tesztelni őket hogy a fontos információkat megtudjuk.

Nem lehet sem szoftveresen sem hardveres eszközökkel ellenőrizni biztosan a minőséget, mert a gyártók tudják, hogy ezek milyen információkat ellenőriznek és átverik a szoftvereket, tehát semmilyen infot nem jelent már a töltési ciklus, kapacitás, eredetiség, gyártói információk, amiket ki lehet olvasni aktuálisan az akkukból mint néhány évvel ezelőtt sajnos.

Egyetlen tanácsot adhatunk csak a szervizt keresőknek, tudatosan keressék a legjobb és legtapasztaltabb szervizeket, tájékozódjanak a vásárlói visszajelzésekről, minőségi mutatókról, keressék a legkedveltebb és legrégibb szervizeket, nézzék meg az üzletet, sétáljanak el előtte, és ha valami nem ok, keressenek mást. A reklámok sajnos félrevezethetnek, a szövegek és hangzatos kifejezések napok alatt elterjednek, az hogy egy szerviz 10 éves tapasztalattal rendelkezik és csak gyári alkatrészt használ (sicc!), valamint a legolcsóbb csak a jéghegy csúcsa a divatos megtévesztéseknek.

Az ajánlás fontos része a szervizválasztásnak, mivel rengeteg készülék van forgalomban, azok jelentős része járt már szervizben tehát egy komoly vásárlói tapasztalat van már jelen a köztudatban, ebből érdemes tájékozódni.

Miért ilyen bonyolult az akkumulátor csere?

Az Apple pár éve gyakorlatilag el akarja lehetetleníteni a garancián túli szervizeket és természetesen az alkatrészgyártókat is ezért állandóan szoftveres ellenőrzéseket épít a telefonokba. Ez nem csak az akkumulátorokra érvényes, hanem például kijelzőkre, vagy egyéb modulokra is.

Ennek természetesen addig mindenképpen lenne értelme amíg valóban azért csinálnák hogy az iPhone tulajdonosokat megvédjék a rossz minőségű alkatrészektől ezzel együtt pedig a hozzá nem értő károkozástól, de sajnos ebben az esetben nem erről van szó, hanem egyszerű profitszerzésről. Tovább olvasom...

Ezt a legegyszerűbben azzal lehet bizonyítani hogy fogunk és kicseréljük két új iPhone XS telefon akkumulátorát (gyári bontalan készülékről van szó az egyszerűség kedvéért) a telefonok mégsem működnek megfelelően. Jelen pillanatban az iPhone X-nél újabb készülékek esetén nem is cserélünk akkumulátort, mert az új szoftver korlátozza annak működését cserélt akku esetén. Gyakorlatilag értelmetlennek tűnik ez az Apple részéről és vérlázítónak is nevezhetjük egy olyan piacon (Kelet-Európa) ahol nincs kiépített hivatalos szervizhálózat.

Azt érezhetjük hogy egyszerűen az Apple nem tekinti Kelet Európát piacnak, annak ellenére hogy csak Magyarországon több mint 1 millió iPhone van forgalomban, ezek mindegyikének cserélni kell előbb-utóbb az akkumulátorát, mivel az kb 2 évre van tervezve (ami persze sok esetben kevesebb idő is lehet).

Célunk az Ügyfeleink maximális elégedettsége

Piacvezető szervizként biztosítani tudjuk a legjobb minőségű akkumulátorokat amik kompromisszummentes megoldást jelentenek és szervizeseink sok éves rutinnal rendelkeznek így a javítás minőségére sem lehet panasz.

Kik vagyunk?

 • A legkedveltebb szerviz vagyunk, komoly mennyiségű, ellenőrizhető vásárlói visszajelzéssel.
 • Az első iPhone-ra szakosodott szerviz voltunk az országban, aki ki mert lépni a reflektorfénybe egy bevásárlóközpontba egy látványszervizzel.
 • 10 éves igazolható szervizgyakorlattal rendelkezünk.
 • 5 éve piacvezető szerviz vagyunk Magyarországon, mi javítjuk a legtöbb iPhone készüléket.

 • Sok éves tapasztalattal és jó kapcsolatokkal rendelkezünk a legjobb minőségű alkatrészek beszerzéséhez a kompromisszummentes javítás érdekében.
 • Nem hitegetünk és hazudozunk az első pillanattól fogva, nem verjük át az ügyfeleinket, ez pedig hosszútávon megtérülni látszik.
 • A különböző javításokat arra szakosodott szervizeseink végzik, tehát Macbookot olyan kollégánk javít, aki már nagyon sokat javított az adott típusból, alaplapot olyan, aki csak alaplapot javít, kijelzőcserét pedig olyan, aki már több ezer vagy tízezer kijelzőt kicserélt, így tudjuk biztosítani a megfelelő szakmai hitelességet, könnyen belátható, hogy ez a tapasztalat nem lehet meg egy kisebb forgalmú szervizben.
 • Rengeteg visszatérő ügyfelünk, van akiknek a bizalma az igazi garancia.